Integral Consulting

Ştiri & Noutăți

Format dată(aaaa-ll-zz)


Locaţie:  Dată ştire:

 1. A doua întâlnire de lucru a consorțiului proiectului Eurostars DYNAMO

  A doua întâlnire de lucru a proiectului DYNAMO "Serviciu dinamic pentru utilizarea în comun a vehiculelor din considerente economice" a avut loc în București și a fost organizată de Integral Consulting R&D, partener în proiect.

  În cadrul întâlnirii s-au armonizat contribuțiile partenerilor în proiect referitoare la etapele de cercetare 2 și 3 și s-au detaliat acțiunile pentru următoarele 6 luni.

  Locaţie: Bucureşti, România Dată ştire: 30-05-2011

 2. Semnarea Acordului de Finanțare al proiectul SECURESTATION

  Direcția Generală pentru Cercetare și Inovare a Comisiei Europene a semnat Acordul de Finanțare 2662002, cu privire la proiectul SECURESTATION - "Proiectare stație și terminal de pasageri pentru siguranță, securitate și rezistență la atac terorist" din Programul Cadru 7.

  Proiectul va începe pe 01 Iunie 2011. Integral Consulting R&D este partenerul din România în acest proiect de colaborare.

  Dată ştire: 12-05-2011

 3. Participare la Expoziția "TRANSPORT LOGISTICS-2011"

  În perioada 10-13 Mai 2011 o delegație a Integral Consulting R&D, compusă din domnii Octavian Udriște și Bogdan Cernat, participă la Expoziția "TRANSPORT LOGISTICS-2011", organizată la München, Germania.

  Cea mai mare expoziție pentru transport și logistică se organizează la fiecare doi ani, la München.

  Cu această ocazie delegația Integral Consulting R&D va prezenta participarea românească în proiectele europene EcoRails și FLAVIA.

  Locaţie: München, Germania Dată ştire: 10-05-2011

 4. Vizita unei delegații a firmei IVU Traffic Technologies AG, Germania la sediul Integral Consulting R&D

  La data de 09 Mai 2011 Integral Consulting R&D a primit vizita unei delegații din partea firmei IVU Traffic Technologies AG, Germania, companie cu peste 30 de ani de experiență ce dezvoltă soluții personalizate IT în domeniul logisticii în transporturile de călatori și marfă.

  Delegația a fost condusă de domnul Robert Mulder - International Business Manager.

  Cu acest prilej domnul Dan Caraman, Administrator/ Director general al Integral Consulting R&D a purtat discuții cu reprezentanții firmei, privind oportunități și posibilități de colaborare în cadrul unor proiecte din domeniul transporturilor.

  Locaţie: Bucureşti, România Dată ştire: 09-05-2011

 5. Integral Consulting R&D a câștigat licitația privind participarea ca Expert în proiectul FLAVIA

  La sfârșitul lunii Aprilie 2011 Integral Consulting R&D a câștigat licitația privind participarea ca subcontractant cu expertiză în logistică și transport marfă în proiectul FLAVIA - "Freight and Logistics Advancement in Central/South-East Europe - Validation of trade and transport processes, Implementation of improvement actions, Application of co-coordinated structures / Dezvoltare în domeniul logistic și al transportului de mărfuri în Europa Centrală/ de Sud-Est " Validarea proceselor de comerț și transport, implementarea acțiunilor de optimizare, aplicarea de structuri coordonate".

  Proiectul cu indicativul 2CE189P2 FLAVIA este finanțat prin Programul EUROPA CENTRALÄ‚ al Uniunii Europene și are ca scop dezvoltarea coridorului logistic din Europa Centrală către Europa de Sud-Est.

  Proiectul este dezvoltat de un parteneriat constituit din 15 prestigioase instituții din șapte țări europene. Împreună cu Universitatea "Politehnica" București, specialiștii Integral Consulting R&D vor participa la realizarea activităților din pachetele de lucru, concentrându-se indeosebi pe aspectele legate de România, ca parte a coridorului FLAVIA.

  Dată ştire: 06-05-2011

 6. Participare la seminarul "Politici europene și oportunități de finanțare pentru cercetare, dezvoltare și inovare"

  În 28 Aprilie 2011 a avut loc la Universitatea "Politehnica" București, sala Senatului, seminarul "Politici europene și oportunități de finanțare pentru cercetare, dezvoltare și inovare", organizat de ANCS, ROST, ADR București-Ilfov și Rețeaua Europeană a Intreprinderilor (EEN) din România.

  Seminarul face parte din evenimentele asociate proiectului "Servicii de consultanță la dispoziția intreprinderii dumneavoastră", din Programul Entreprise Europe Network.

  La lucrările seminarului au participat din partea Integral Consulting R&D doamna Isolda Constantin și Monica Duru.

  Locaţie: Bucureşti, România Dată ştire: 28-04-2011

 7. Eveniment pentru al 3-lea apel pentru propuneri de proiecte din Programul SEE

  Având în vedere al treilea apel pentru propuneri de proiecte, care va fi un apel strategic, Programul SEE (South East Europe – Europa de Sud Est) a organizat un seminar la Bucureşti în 31 martie 2011.

  Scopul acestui eveniment a fost acela de a promova Termenii de Referinţă definiţi pentru apel destinaţi potenţialilor aplicanţi de proiecte şi de a discuta cu aceștia propuneri de proiect posibile.

  Locaţie: Bucureşti, România Dată ştire: 31-03-2011

 8. Participare la "International Sales and Service Meeting Cattron Control"

  În perioada 15-16 Martie 2011 domnul Cristian Cecovciuc a participat la "International Sales and Service Meeting Cattron Control", organizat de firma Cattron-Theimeg Europe GmbH&Co GK, la Moenchengladbach, Germania.

  Locaţie: Moenchengladbach, Germania Dată ştire: 15-03-2011

 9. În perioada 7-8 martie 2011 a avut loc la Berlin ultima intâlnire a Grupului Editorial ECORailS

  Întâlnirea a avut ca obiectiv includerea în cadrul Ghidului ECOrailS a recomandărilor şi a concluziilor rezultate în urma desfăşurării testelor în cele patru regiuni. Grupul Editorial a adoptat decizii cu privire la dimensiunea finală a Ghidului ECORailS, a termenului de livrare şi traducerea acestuia în cele 6 limbi oficiale ale proiectului.

  Descărcare Ghid ECORailS

  Locaţie: Berlin, Germania Dată ştire: 07-03-2011

 10. În data de 2 decembrie 2010, Integral Consulting R&D București a participat, în cadrul a 3 consorții europene, la fundamentarea și depunerea la Comisia Europeană, în cadrul apelurilor FP7 - Transport de suprafață și Transport, a 3 proiecte, după cum urmează

  1) ID Apel: FP7-SST-2011-RTD-1

  Titlul proiectului: Simulation & Monitoring of Noise Emissions

  Acronim: SiMoNE

  Partener român: Integral Consulting R&D

  Coordonator/țara: psiA Consult / Austria

  2) ID Apel: FP7-SST-2011-RTD-1

  Titlul proiectului: Improvement of rail transport infrastructure at cost

  Acronim: IMPROVETRACK

  Parteneri români: Integral Consulting R&D, Compania Națională de Căi Ferate "CFR" S.A.

  Coordonator/țara: Rail Technology Cluster Austria (RTCA) / Austria

  3) ID Apel: FP7-TPT-2011-RTD-1

  Titlul proiectului: Age and Mobility Research

  Acronim: AMoR

  Partener român: Integral Consulting R&D

  Participant ca Utilizator: Primăria Municipiului București - Direcția Transporturi, Drumuri și Sistematizarea Circulației

  Coordonator/țara: TSB Innovationsagentur Berlin GmbH-FAV / Germania

  Dată ştire: 02-12-2010